[...] rezerw energii, zaburzenia w pracy jelit (upośledzenie wchłaniania) oraz wzrost ryzyka chorób infekcyjnych i niekiedy alergii, • zboża są relatywnie ubogie w białko (8-14%) w porównaniu do innych produktów z naszej diety. Są bogate w bardzo cenne aminokwasy siarkowe (w których skład wchodzi siarka), ale za to ubogie w lizynę - [...]
[...] Standardowo w diecie optymalnie dla osoby aktywnej fizycznie - biorąc pod uwagę też dłuższą perspektywę - sprawdza się do ~30% udziału białka w diecie (na dietach wysoko białkowych). Większe ilości mogą w dłuższej perspektywie wpłynąć negatywnie na wydolność poszczególnych narządów - głównie wątroby i nerek, które muszą wydalać produkty [...]
[...] ograniczają jego orginalne właściwości oraz biologiczną aktywność. Denaturacja zmienia białka, wywołuje ich bezużyteczność lub małą użyteczność. Wg. E. Brytanica molecuły białkowe są łatwo zmieniane przez wysoką temperaturę. W przeciwieństwie do prostych związków organicznych fizyczne oraz chemiczne właściwości białek są znacząco naruszone [...]
Gwid, płacisz to wymagaj. Niech Ci PT wyjaśni ;). Moim zdaniem to udko z kurczaka się liczy bez kości http://www.ilewazy.pl/udko-z-kurczaka zwróćcie uwage na podpis pod zdjęciem i tabelkę ;-) a 40kcal różnicy na 100g jest w wersji bez skóry vs ze skórą bo tłuszczu siedzi więcej w skórze. wzięte z innych tabelek bez skóry: Energia 125 kcal [...]
[...] się jeść już nic, drudzy, że wolno jest najpóźniej do trzech godzin przed snem. Jak to w takim razie jest? Wolno czy nie wolno, a może wolno, ale z ograniczeniami, np. samo białko? czytałem nie raz że nie powinno się jeść 2 godziny przed snem ale jeśli budujesz np masę mięśniową powinieneś zjeść posiłek białkowy przed snem cele redukcji [...]
nie wszsystkie produkty mleczne powoduja taka odpowiedz insulinowa - ser na przyklad nie nie wszystkie produkty plynne zawierajace bialko tez nie powoduja tak sama odpowiedz insulinowa (hydrolizat vs. kazeina) wiec po czesci masz racje - ale tez nie tylko dlatego Glycemia and insulinemia in healthy subjects after lactoseequivalent meals of milk [...]
[...] o wysokim IG Kasza Makaron Ryż Owoce Kiedy juz znamy podział mała teoria: Pierwszy posilek powinien składac sie z weglowodanów wolno i szybko wchłanialnych plus białko wlono wchłanialne Posiłek przed treningowy powinien składac sie z weglowodanów szybko wchłanialnych i białka takze szybko wchłanialnego Posiłek po Takze, Warzywa [...]
[...] nabiał, wszelkie produkty mleczne twarogi mleko etc.- chyba dlatego ze po nich trochę podlewa. ogólnie wygląda to mniej wiecej tak przez pierwsze 2 tygodnie spożywasz tylko białko i tłuszcze węglowodany w śladowych ilościach potem ładowanie tydzień białko+ węgle ładwoanie i tak w kółko to dieta ketogenna, u mnie na czymś takim straty byłyby [...]
[...] 16:43:04 jadłem też te białka, wygodna rzecz :-) U nas jest jeszcze taka firma Ovovita (wpiszcie sobie w google).. Oni też mają różnego rodzaju produkty jajeczne, w tym białko w płynie. Tylko nie wiem jak z wysyłką, bo firma jest pod łodzią i odbieraliśmy zawsze osobiście, nie pamiętam już jak to cenowo wychodziło, ale chyba całkiem nieźle.
U nas jest jeszcze taka firma Ovovita (wpiszcie sobie w google).. Oni też mają różnego rodzaju produkty jajeczne, w tym białko w płynie. Tylko nie wiem jak z wysyłką, bo firma jest pod łodzią i odbieraliśmy zawsze osobiście, nie pamiętam już jak to cenowo wychodziło, ale chyba całkiem nieźle Kiedys ich pytalem o cene i wysylke to otrzymalem taka [...]
to juz sobie sam dopowiedziales z kontekstu mojej wypowiedzi. wegetarianie zajmujacy sie sportem zawodowo/wyczynowo lub po prostu na powaznie, maja lepiej dograne diety niz jezeli my. poniewaz musza skorelowac produkty roslinne tak by wychodzilo z tego pelnowartosciowe bialko, wiec nigdzie nie napisalem, ze tak sadze. co do zakwaszania tutaj [...]
Cześć ! Obliczyłem zapotrzebowanie pod informację które podałeś oraz odjąłem 20 % co dało sumę 2200 Kcal. Zapotrzebowanie by utrzymać wagę biorąc pod uwagę średnią aktywnosć fizyczną wynosi według moich obliczeń ~2800-2850 Kcal więc 20 % które sugerowałbym odciąć waha się między 550-600 Kcal także jako, że nie ma w 100 % dokładnego wzoru na [...]
[...] Mięśni Składnikami Odżywczymi Dzięki Glycerol Hydrating Polymers i Phospho-Electrolyte Replacers! Kompleks ten jest mieszanką substancji silnie przyciągających wodę, białko, węglowodany, kreatynę i inne składniki budujące do mięśni. Dzięki niemu, składniki odżywcze nie tylko są wciągane i utrzymywane w mięśniach, ale również pomaga w ich [...]
[...] Mięśni Składnikami Odżywczymi Dzięki Glycerol Hydrating Polymers i Phospho-Electrolyte Replacers! Kompleks ten jest mieszanką substancji silnie przyciągających wodę, białko, węglowodany, kreatynę i inne składniki budujące do mięśni. Dzięki niemu, składniki odżywcze nie tylko są wciągane i utrzymywane w mięśniach, ale również pomaga w ich [...]
nie rób tak, licz wsyztsko, policzysz węgle z ryżu, a białka już nie policysz z niego ? Dokładnie tak. Na tym polega ta metoda, że białko liczysz z produktów będących źródłami białka (mięso, nabiał itd), węglowodany ze źródeł ww (ryż, kasza, pieczywo itd) a tłuszcze z tłuszczy (masło orzechowe, olej lniany itd). Tak jest dużo prościej, wcześniej [...]
1) Dobra diete, po pierwsze chce spalic zbedny tluszcz, przybrac na wadze (przyrost miesni). Napiszcze prosze przykladowa diete, czego jesc wiecej, czego mniej, a czego w ogole nie ruszac. Chcialbym tez wiedziec jak rozkladac posilki, czy jesc 3 razy dziennie z przekaskami, czy 5. Kiedy jesc wecej, kiedy mniej. Wracajac do przekasek to co to moze [...]